Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Egy vagyont adtak Jordan cipőjéért

2013.12.12. 21:16

Egy árverésen 104 ezer dollárért, csaknem 23 millió forintért kelt el Michael Jordannek, minden idők egyik legjobb kosárlabdázójának egy pár cipője, értesült az MTI.

Az NBA hatszoros bajnok legendája pályafutásának egyik legemlékezetesebb mérkőzésen viselte a cipőt. Jordan az 1996/97-es szezon nagydöntőjének ötödik mérkőzése előtt gyomorfertőzést kapott, amitől annyira legyengült, hogy a Chicago Bulls orvosai nem javasolták neki, hogy pályára lépjen a Utah Jazz elleni összecsapáson.

Ennek ellenére játszott, és nem is akárhogyan, hiszen 38 ponttal segítette győzelemhez csapatát, a lefújás pillanatában pedig szinte beleájult csapattársa, Scottie Pippen ölébe. Ez a találkozó később a The Flu Game (Az influenzás meccs) néven vonult be az NBA történelmébe.

Itt a videó az emlékezetes meccsről. 

Michael Jordan

A találkozó után Jordan egy labdaszedőfiúnak ajándékozta cipőjét, Preston Truman 15 évig egy banki széfben őrizte a kincset.

Az aukciós ház vezetője elmondta, cipőért még sohasem fizettek ennyit, egy korábbi Jordan-lábbeli 21 780 dollárért kelt el, míg egy, az újonc szezonjában hordott darabot 31 070 dollárért vettek meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek