Kobe Bryant a cserepadon ülve is jobb, mint bárki

2013.12.13. 10:32

Kobe Bryant mindössze két mérkőzésen lépett pályára az idei szezonban, a szurkolók azonban látatlanban is hisznek a 35 éves játékos változatlan formájában. A Los Angeles Lakers játékosa december 8-án tért vissza fél éves sérüléséből, de az első helyen áll az All-Star szavazáson saját posztján - előnye több, mint 100 ezer szavazat a Clippersben játszó Chris Paullal szemben, aki a liga egyik legjobbja volt idáig.

Bryant 2000 óta egyetlen All-Star keretből sem maradt ki, a nézők tehát vagy bíznak abban, hogy a Fekete Mamba becenévre hallgató játékos Achillesz-ín-szakadása után visszatér korábbi formájához, vagy szimplán megszokásból szavaznak a 24-es mezszámú dobójára.

Ez utóbbit erősítheti az is, hogy a keleti rangsorban Rajon Rondo (Boston) 80 ezer szavazat fölött jár, holott még pályára sem lépett az idei szezonban, sőt, azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán visszatér-e a februári All-Star hétvége előtt a térdszaladszakadásából lábadozó irányító.

A legtöbb szavazatot eddig LeBron James, a címvédő Miami Heat sztárja kapta 609 336-tal, de Kevin Durant (Oklahoma City) alig csak 2000-rel van lemaradva mögötte a másik főcsoportban - őket követi Bryant félmillió vokssal. Az All-Star csapatokra itt lehet szavazni még 39 napig,

Az NBA All-Star gálájának New Orleans ad majd otthont 2014. február 14-16. között.