Michael Jordan háza a kutyának se kell

2013.12.17. 11:08

Michael Jordan lassan két éve árulja chicagói villáját, de hiába a Bulls egykori kosarasának sztárkultusza, senki nem akarja megvenni, pedig már a meghirdetett ár feléért is eladná. Most egy árverésen nem kelt el.

1
Fotó: conciergeauctions.com

Jordan 2012 februárjában 29 millió dollárért (6,3 milliárd forint) hirdette meg az NBA követelményeinek is megfelelő kosárlabdapályával is rendelkező rezidenciáját, de nem akadt rá vevő. Még akkor sem bombázták ajánlatokkal, amikor év elején 8 millió dollárt engedett az árból.

Michael Jordan háza

Végül úgy döntött, elárverezi a házát. Eredetileg november 22-ére volt kiírva az árverezés, de a Concierge Auctions képviselője akkor azt mondta, a nem várt érdeklődés miatt kénytelenek voltak módosítani az időponton.

Az óriási érdeklődés azonban nem mutakozott meg, hiába volt a minimum kikiáltási ár 13 millió dollár (2,8 milliárd forint), még azt sem adta meg senki.

3
Fotó: conciergeauctions.com

A Michigan-tónál épült házba Jordan 1994-ben költözött be családjával, és 19 évig élt ott. A rezidenciának 5200 négyzetméteres a lakótere, van benne kilenc hálószoba, 19 fürdőszoba és öt kandalló, úszómedence, könyvtár, szabadtéri teniszpálya és klimatizált teremgarázs is. A borospincéje sem ürült még ki, 500 palack is az új tulajdonosé lehetne.

2
Fotó: conciergeauctions.com

És miért adja el? Felnőttek a gyerekei, így nincs már ekkora házra szüksége.