Győri kosarasbaleset: lejárt jogsi, forgalmi

2013.12.18. 16:51 Módosítva: 2013.12.18. 16:51

Lezárult annak a tömegbalesetnek a vizsgálata, amelyben a Győr női kosárlabdacsapatából ketten életüket vesztették, heten súlyosan, nyolcan könnyeben sérültek. Mint ismeretes, 2013. szeptember 7-én egy 69 éves kapuvári lakos figyelmetlensége miatt letért a jobb oldali útpadkára, majd áttért a szembejövő forgalmi sávba, és összeütközött a Sopron felé haladó győri autóbusz jobb elejével. A buszsöfőr megpróbálta elkerülni az ütközést, de az árkon át a szántóföldre borult.

Bár a személygépkocsi vezetőjé teljes mértékben elismerte felelősségét, a viszgálat több hiányosságot állapított meg. A buszon senki sem használt biztonsági övet, ami az orvosszakértő szerint megakadályozhatta volna a halálesetet és a súlyos sérüléseket is. Az autóbusz közlekedésre alkalmas állapotban volt, de érvényes műszaki nélkül - írja a kisalfold.hu.

Továbbá a busz soförje lejárt jogosítvánnyal vezetett, ellene a rendőrség eljárást kezdeményezett. A szakértők azt is megállapították, hogy busz a megengedettnél gyorsabban haladt. A rendőrség a balesetet okozó személlyel ellen a vizsgálatot befejezte. Az ügy iratait vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.