Nincs probléma, neki másodperc se kell

2013.12.18. 10:39

A 2012/13-as év NBA-újoncának, Damon Lillardnak idén is nagyon jól megy a bajnokságban, többször dudaszós kosárral szerzett győzelmet csapatának, a Portland Trail Blazersnek. Most egymás után két meccsen is az utolsó pillanatban dobott nyerőt.

Vasárnap a Detroittal játszott a Portland, a rendes játékidőben el sem dőlt a meccs. Az első hosszabbítás is 109-109 volt az utolsó másodpercig, de jött Lillard, és egy jó betörés utáni duplával megnyerte a meccset.

Damian Lillard győztes kosaras a Pistons ellen

Vasárnap nem volt igazán formában, de kedden csapata legjobbja lett, a Cleveland Cavaliersnek 36 pontot dobott és tíz gólpasszt is kiosztott. Összesen nyolc hárompontost dobott, utolsó triplája, amelyik 0,4 másodperccel a vége előtt ment be, a győzelmet is jelentette a Portlandnek. A Trail Blazers a győzelemmel a legjobb mutatójú csapattá is vált az NBA-ben, 24 nyert meccs mellett csak négy elveszített van.

Lillard a Clevelandet is kivégezte

„Elég időt hagytak nekünk egy utolsó dobásra, és mi megtaláltuk a módját, hogyan végezzük el. Alonzo Gee felé mentem, és sikerül kibillentenem, és már készen álltam, mikor kihagyott" – mondta a minden pillanatban higgadt Lillard.

Eredmények:

  • Denver Nuggets-Oklahoma City Thunder 93-105
  • Charlotte Bobcats-Sacramento Kings 95-87    
  • Cleveland Cavaliers-Portland Trail Blazers 116-119  
  • Memphis Grizzlies-Los Angeles Lakers 92-96    
  • Golden State Warriors-New Orleans Pelicans 104-93