Raksányi Krisztina a PEAC-Pécs kosarasa lett

2014.01.06. 16:16

A női kosárlabda NB I.-ben szereplő PEAC-Pécs együttesében folytatja pályafutását Raksányi Krisztina, a 36-szoros válogatott játékos 1,5 éves szerződést kötött a klubbal.

 „Egyrészt azért igazoltam ide, mert örültem, hogy hazajöhetek Pécsre, másrészt természetesen a kiváló szakmai munka is vonzó volt számomra" – nyilatkozta a hétfői sajtótájékoztatón a pécsi nevelésű Raksányi, akivel a horvát Novi Zagrebnél már nem számoltak, így szabadon igazolhatóvá vált.

A pécsi klub ügyvezető igazgatója, Mészáros Zalán elmondta, mivel nem kizárólag erre a szezonra, hanem hosszú távra terveznek, nagyon örülnek, hogy a játékos náluk folytatja a pályafutását. Raksányi leigazolásával a pécsiek célja az, hogy a négy közé kerüljenek a bajnokságban, s bárkivel szemben egyenlő eséllyel indulhassanak harcba a döntőbe jutásért.

A következő két hétben több fontos mérkőzés is vár a PEAC-Pécsre: vasárnap a városi rivális PINKK-et fogadja a Közép-európai Ligában, majd négy nappal később, január 16-án következik az Európa Kupában a sorozat orosz címvédője, a Dinamo Moszkva elleni meccs. A visszavágót január 22-én játsszák Moszkvában. Bár a párharc egyértelmű esélyese a kiváló játékosokkal teletűzdelt orosz csapat a pécsiek bíznak benne, hogy - főleg hazai pályán - meg tudják szorongatni ellenfelüket.