Olivér
4 °C
8 °C

Összejött a tökéletes haknicsapat É-Koreába

2014.01.07. 21:15

Megérkezett Dennis Rodman és hatfős, korábbi NBA-játékosokból álló csapata Észak-Koreába, Phenjanba, ahol Kim Dzsongun 31. születésnapján, január 8-án gálameccset játszanak az észak-koreai válogatott ellen.

A Detroit Pistons, majd Chicago Bulls játékosaként ötszörös NBA-bajnok Rodman maga készítette fel a helyi válogatottat a találkozóra, melyre végül nem 12, csak 6 korábbi NBA-játékos érkezett, a szűk keret, melyet Rodman ügynöke, Darren Prince juttatott el a CNN-hez még a hétvégén, azonban rendkívül érdekes figurákból áll. Kenny Anderson, Vik Baker, Cliff Robinson, Doug Christie, Charles D. Smith és Craig Hodges egyaránt jó ideje visszavonult már, közülük Robinson játszott utoljára, aki 2007-ben még a New Jersey Netset erősítette.

A hatfős csapatból egyértelműen az 53 éves Craig Hodges volt a legsikeresebb, ő két bajnoki címet is nyert a Chicago Bullsszal, még Rodman érkezése előtt, illetve segédedzőként is begyűjtött két bajnoki gyűrűt, azokat már a Los Angeles Lakersnél. Jelenleg edzőként dolgozik a kanadai bajnokságban, így szabadságot kellett kivennie, hogy elutazhasson Észak-Koreába. Az általa irányított Halifax Rainmen 3-19-es mérlegével tök utolsó a kanadai NBA-ben.

A négyszeres All-Star Vin Baker lelkésztanoncnak állt, miután játékosként meggyűlt a baja az alkoholizmussal, de korábban is sokat segített a közösségnek, alapítványa például hátrányos helyzetű fiatalok tanulmányait támogatja.

Cliff Robinsonról 2007-es utolsó NBA-éve után akkor lehetett legközelebb hallani, amikor a Survivor című túlélőshow-ba jelentkezett, ám végül nem került be a szereplők közé. Doug Christie-nek viszont összejött a valóságshow-karrier, előbb feleségével szerepelt a The Christies Committedben, majd felesége mellett feltűnt a Los Angeles-i kosárlabda-feleségekben is, az így szerzett ismeretségüket pedig úgy próbálták kihasználni, hogy 2012-ben pornófilmek gyártásába kezdtek, producerként.

Kenny Anderson profi karrierje után egy iskolánál lett edző még 2011-ben, ám 2013-as ittas vezetése után kirúgták, így neki ez nagy lehetőség arra, hogy újra elkezdjenek beszélni róla.

Hatuk közül Charles D. Smith lett a legizgatottabb, ami talán érthető is, hiszen az álomcsapatból ő fejezte be legkorábban, még 1997-ben a karrierjét. „Dennis és én tökéletes ellentétei vagyunk egymásnak, mégis nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Ő egyike azon keveseknek, akik tudják, hogy én nem csak beszélek, de tényleg valóban kulturálisan sokszínű életet élek. Mindenhová együtt utaztam vele, így Észak-Koreába tett első látogatása sem lepett meg."

A haknimeccset összehozó Rodman és hat társa szerint a kosárlabda-diplomácia jegyében rendezett mérkőzés csak és kizárólag a sportról és annak szeretetéről szól, a politikai ügyekben nem kívánnak részt venni.

Az 52 éves Rodman és az észak-koreai diktátor furcsa barátsága 2013 februárjában kezdődött, amikor a kosaras a Harlem Globetrotters kísérőjeként először járt az ázsiai országban, a jelek szerint azonban gyorsan egy hullámhosszra kerültek a kosárlabdaszerető vezetővel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?