Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Legjobb 8-ban a Szolnok a Eurochallenge-ben

2014.02.25. 20:14
A nyolcaddöntős szakasz utolsó fordulójában a Szolnoki Olaj legyőzte a vendég francia Cholet-t, és továbbjutott a negyeddöntőbe a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupában.

A nyolcaddöntős szakasz utolsó fordulójában a Szolnoki Olaj legyőzte kedden a vendég francia Cholet-t, ezzel továbbjutott a negyeddöntőbe a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupában, írja az MTI.

A nyolcaddöntős szakasz zárása előtt a J csoportban a Szolnok mellett a szlovén Novo Mesto és az olasz Reggio Emilia is 3/2-es győzelmi mérleggel állt, a sereghajtó Cholet-nak (1/4) már nem maradt esélye arra, hogy a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikén végezzen. A szolnokiak - akik két éve Eurochallenge négyes döntőt vívott Debrecenben - így abban a tudatban kezdett a franciák ellen, hogy ha győz, akkor biztosan negyeddöntős, ha viszont kikap, akkor csak úgy juthat tovább, hogy a másik meccsen az olaszok nyernek Szlovéniában. 

A hazai pontgyártást a szombaton az Adria Ligában az Igokeának 28 pontot szóró Vojvoda kezdte meg, Báder viszont a 3. percben két személyi hibával leült. Néhány elrontott támadás ellenére a friss magyar kupagyőztes hozta a nyitónegyedet, majd - noha az ottani bajnokságban jelenleg csak 13. ellenfél többször is három pontra feljött - a folytatásban is kézben tartotta a meccset. A leindításokból szerzett pontok aránya 11-0, a hárompontosoké pedig 5-0 volt, Simon Balázs utolsó másodperces találatával a nagyszünetben 41-32 volt az állás. 

A második félidőre a bokasérülést szenvedett Vojvoda nélkül jött ki az Olaj, amely a 35. percben így is 16 ponttal elhúzott (50-34). A szerb Milosevic óriási zsákolása után már ünneplésbe fogott a kétezres közönség, az utolsó negyed 60-43-ról indult. Itt kissé megtorpant Dragan Aleksic csapata, majd 62-56-nál Holiday triplája megnyugtatta a kedélyeket, de a hajrára még egyszer öt pontra felzárkózott a Cholet. Ennél kisebb azonban már nem lett a különbség, így a házigazdák sikerükkel bejutottak a nyolc közé.

 A csoport másik meccsén a Novo Mesto 61-61-re végzett a Reggio Emiliával a rendes játékidőben, így ott hosszabbítás dönt. A kieséses rendszerű, és az egyik csapat második sikeréig tartó negyeddöntő március 11-én kezdődik.

 A magyar csapat vezetőedzője, Dragan Aleksic a mérkőzés után azt mondta, a végén kissé passzívak lettek a rájuk nehezedő nyomás miatt, és adtak pár esélyt az ellenfélnek. "Örülök a sikernek, és bízom a Novo Mesto győzelmében" - tette hozzá.

Báder Márton csapatkapitány szerint nem volt izgalmas a meccs vége sem, a győzelmük nem forgott veszélyben. "Múlt csütörtökön belázasodtam, de vasárnap már tudtam edzeni, lassan rendbe jövök" - mondta még.

Simon Balázs, a szolnokiak irányítója azt mondta, a hajrában picit megzavarodtak a franciák letámadásától, de végül meglett a meccs. "32 percig jól játszottunk" - jelentette ki.

Eredmény:

Eurochallenge Kupa, nyolcaddöntős szakasz, J csoport, 6. forduló:

Szolnoki Olaj-Cholet (francia) 74-67 (20-17, 21-15, 19-11, 14-24)

a magyar csapat legjobb dobói: Holiday 22, Vojvoda 12, Milosevic 11