Viola
-5 °C
-2 °C

Soha nem dobott még ennyit LeBron

2014.03.04. 09:32

LeBron Jamest nemrég az orrtörése miatt viselt védőmaszkja sem akadályozta meg abban, hogy csapata legjobbja legyen, kedd hajnalban a Charlotte Bobcats ellen még jobban odatette magát, karrierje legjobb teljesítményével nyerték meg a meccsüket.

A maszkos James az első negyedben tizenegy pontot szórt, a másodikban tizenhármat, aztán a félidő után robbantott, huszonöt pontot szerzett a harmadik negyedben. A meccs után meg is jegyezte, a nagyszünet után az ember hajlamos kicsit lassan kezdeni, de most hamar elkapta a tempót, és érezte ez egy nagy este lesz. 

A mérkőzést hatvanegy ponttal zárta, korábban még egyszer sem szerzett ennyi pontot, még a Cleveland Cavaliersben szórt egyszer ötvenhatot 2005-ben. A hatvanegy pont egyébként a Miaminál is klubrekord. „Minden éjjel úgy megyek fel a pályára, hogy én akarok lenni a legjobb a csapatban és a bajnokságban is és önmagam számára is. Meg kell felelnem annak a szintnek, amit én magam állítottam fel" - nyilatkozott a 124-107-es győzelem után. 

Az abszolút rekordtól azért messze van a Heat klasszisa, azt még mindig Wilt Chamberlain tartja 1962-ben a New York Knicks ellen szerzett száz pontjával, pont a napokban volt az emlékezetes teljesítmény évfordulója. 

Eredmények:

Washington Wizards-Memphis Grizzlies 104-110

Brooklyn Nets-Chicago Bulls 96-80

Detroit Pistons-New York Knicks 96-85

Miami Heat-Charlotte Bobcats 124-107

Milwaukee Bucks-Utah Jazz 114-88

Denver Nuggets-Minnesota Timberwolves 128-132

Portland Trailblazers-Los Angeles Lakers 106-107

Sacramento Kings-New Orleans Pelicans 96-89

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!