Hokis bunyót akarnak az NBA-be is

2014.03.12. 15:14

A jégen mára megszokottak lettek az NHL-ben a játékosok közötti bunyók, sőt, igazi látványelemmé is váltak, még statisztikát is vezetnek arról, ki mennyiben vett részt és milyen a győzelmi mutatója.

A kosárlabda viszont kevésbé fizikális sport, és az NBA azon van, hogy mindenféle tettlegességet száműzzön a játékból, ám ez Marcin Gortat, a Wahsington Wizards 211 centis lengyel játékosa szerint pont a rossz irány. Szerinte ugyanis éppen hogy engedni kéne a verekedéseket.

Kicsit lazítanék a verekedésre vonatkozó szabályokon. Manapság, ha elmegy valaki egy hokimeccsre, csak a bunyót várja. Ilyesmi kéne az NBA-be is. Ha két játékosnak problémája van egymással, akkor meccseljék le a mérkőzés közepén. Nem kéne sok idő, csak olyan 15-20 másodperc, hogy be lehessen mosni a másiknak párat, aztán a bírók szét is szedhetnék a játékosokat. Persze utána jöhetne az eltiltás, és aznap már nem játszhatnának, de legalább lerendeznék egymás között és a szurkolók is élveznék

- mondta a 211 centis, 109 kilós center nevetve. A Lengyel Kalapács becenévre hallgató játékos viszont arról megfeledkezett, hogy a jelenlegi gárdánál jóval nagyobb bírók kellenének, ha valóban nekik kellene megakadályozni a verekedéseket.

A leghíresebb és egyben legnagyobb bunyó szűk egy évtizede, 2004. november 19-én volt, amikor az Indana Pacers és a Detroit Pistons játékosai úgy összeverekedtek 45,9 másodperccel a mérkőzés vége előtt, hogy még az edzők, majd a szurkolók is beszálltak. Az eset után 9 játékos kapott eltiltást, a legtöbbet Ron Artest, akinek 86 meccset kellett kihagynia, ezzel közel 5 millió dollárt bukott.

Detorit Pistons vs Indiana Pacers - a legnagyobb harc az NBA történetében

2006-ban a Knicks-Nuggets meccsen is kitört egy komolyabb verekedés, akkor mindenkit ki is állítottak, azóta azonban egy-egy esetet leszámítva kordában tudja tartani játékosait az NBA, melyet így is sok kritika ér minden kisebb balhé után. Hétfő este is volt egy kisebb összetűzés, Blake Griffin és PJ Tucker a földön fekve akadt össze, Tuckert pedig ki is állították, miután behúzott a Clippers játékosának.

Blake Griffin és PJ Tucker a földön fekve verekedett

Talán pont Gortatnak akarták megmutatni, hogy azért mégsincs helye a bunyónak az NBA-ben.