Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

A Szolnok egyenlített az Eurochallenge Kupában

2014.03.13. 21:14

A Szolnoki Olaj KK hazai pályán hét ponttal legyőzte az észt Tartu Rockot csütörtökön a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa két sikerig tartó negyeddöntőjében, ezzel 1-1-re kiegyenlített, így a párharc kedden dől el Észtországban.

    Eredmény:
    Eurochallenge Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Szolnoki Olaj-Tartu Rock (észt) 80-73 (17-22, 25-13, 21-16, 17-22)
a magyar csapat legjobb dobói: Lóránt 16, Báder 11, Holiday 10
    Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

    A friss magyar kupagyőztes kedden, remek hajrája ellenére, 87-83-ra kikapott Tartuban, majd izgalmas hazaútja volt, a repülőgépe ugyanis meghibásodás miatt kétszer is visszatért az észtországi légikikötőbe.
 A második meccsre - amelyen telt ház várta a csapatokat a Tiszaligeti csarnokban - már felépült vállsérüléséből a csapatkapitány Báder Márton. Az első negyedben ennek ellenére a 22-szeres észt bajnok volt a jobb, 15-7-re is vezetett. Dragan Aleksic együttese a folytatásban 22-22-nél érte utol riválisát, és egy parádés második szakasz után, főként Bádernek és Lóránt Péternek köszönhetően, a félidőben már 42-35-öt mutatott az eredményjelző.
    Térfélcsere után is maradt a hazai fölény, a Tartu kinti dobásai ezúttal nem sikerültek olyan jól, mint két nappal ezelőtt. Ráadásul az Olajban a súlyos sérülése után Oroszországból visszaigazolt, magyar válogatott Trotter Obie is elkapta a fonalat. A 33. percben már 15 pontra nőtt a remekül lepattanózó hazaiak előnye, ám az ellenfél bő egy perccel a vége előtt öt pontra felzárkózott (75-70). A hajrában Vojvoda Dávid duplája megnyugtatta a kedélyeket, és a Szolnok végül egyenlített a párharcban.
    A negyeddöntő harmadik, utolsó mérkőzését kedden, magyar idő szerint 18 órakor rendezik Tartuban. A győztes bejut az április 25-27-ei négyes döntőbe.
    A Szolnok sorozatban negyedszer szerepel az Eurochallenge Kupában. Legnagyobb sikereként a csapat két éve a Final Fourba jutott, és Debrecenben végül a negyedik helyet szerezte meg.
    Dragan Aleksic vezetőedző azt mondta: Trotter és Báder rápihent a mai meccsre, és ez segített a rotációban.
    "Végig kontrolláltuk a mérkőzést, és mindent megteszünk Tartuban is" - tette hozzá. (MTI)