Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar kosaras lett Európa legjobbja

2014.03.20. 10:53 Módosítva: 2014-03-20 10:53:11

Az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) összesítése szerint a Szolnokot erősítő Lóránt Péter volt az Eurochallenge Kupa negyeddöntőjének a legjobbja.

A FIBA Europe a honlapján tette közzé, hogy az észt Tartu 2-1-es kiverésével négyes döntőbe jutott szolnokiak válogatott erőcsatára  a legmagasabb hatékonysági mutatóval lett első: a mérkőzéseken mutatott összteljesítményt jelző indexe 23,3 volt. A 28 éves magyar játékos a párharc mindhárom meccsén dupla-duplát ért el. Átlagosan 18 pontot dobott, és 11,7 lepattanót szerzett, emellett 54 százalékkal értékesítette a ketteseket, és tíz triplakísérletéből hat sikeres volt.

A statisztikában Lórántot szolnoki csapattársa, Justin Holiday követi, az amerikai légiós 19,7-es VAL-indexet produkált a három találkozón. A 25 éves bedobó átlaga 15,3 pont, 5,3 lepattanó és 3,7 gólpassz volt. A rangsorban a harmadik a szintén amerikai Jeremy Chappell lett, aki az Olaj elődöntős ellenfelénél, az orosz Ljubercinél játszik.