A milliárdos kosárklub-tulajdonos rákos

2014.05.03. 10:25

Fordulatokban bővelkedő napot hozott a péntek a Los Angeles Clippers kosárlabdacsapat tulajdonosának ügyében. Az egyébként házas, 80 éves milliárdos vesszőfutása akkor kezdődött, amikor a nála ötven évvel fiatalabb szeretője egy telefonbeszélgetésüket nyilvánosságra hozta.

A V. Stiviano nevű nő az elmúlt években több millió dollár értékű ingatlanokat, autókat kapott a férfitől, aki a jelek szerint azt is elnézte szeretőjének, hogy más férfiakkal is kapcsolatot folytasson, csak az volt a követelése, hogy nyilvánosan ne mutatkozzon ezekkel a „feketékkel”. Ez utóbbi kijelentés, és saját csapatának a sötét bőrű játékosait is felháborító mondatok, amelyekben Sterling rasszizmusát fedezték fel, hatalmas lavinát indítottak el, a férfit az NBA eltiltotta a meccsekről és kikényszeríthetik, hogy csapatát is eladja.

Most pénteken azonban a nő azt mondta, hogy beszélt a férfival, úgy látja, össze van zavarodva. A nő azt is mondta, a szíve mélyén tudja, hogy Sterling nem rasszista, kijelentéseit egyrészt annak tudta be, hogy magas hőfokon vitáztak, ilyenkor az ember mond olyanokat, amiket nem gondol komolyan, másrészt a generációs különbségnek. Sterling úgy nőtt fel, hogy létezett szegregáció fehérek és feketék között.

Azt mondta, megpróbál Sterlingnek segíteni, akitől környezete is elfordult, és most szerinte rettenetesen magányos. A nő úgy látja, Sterling kedves és nagyvonalú ember, akinek szerinte bocsánatot kellene kérnie, aztán vele megbeszélnie vitáit, bár még ő is bizonytalan.

Sterling pénteken megbánást tanúsított a Dujour magazinnak adott interjújában, bár senki sem tudott tőle bocsánatkérésre utaló szavakat idézni. A lapnak Sterling azt mondta, bárcsak kifizette illetve megfizette volna a nőt. 

Az amerikai sajtó egyébként úgy értesült, hogy Sterling rákos.