A nullapontos centeren röhög az NBA

2014.05.06. 10:25

Az Indiana Pacers már az NBA-rájátszás első körében is alig tudta kiharcolni a továbbjutást az Atlanta Hawks ellen, ahogy pedig hétfőn játszottak, úgy a főcsoport-elődöntő is komoly problémát jelent majd számukra.

Az alapszakaszban legjobb keleti csapat gyengélkedésének fő oka az, hogy centerük, Roy Hibbert elképesztően pocsék formában játszik. A 218 centis játékos már az Atlanta elleni párharcban összehozott két olyan meccset, amikor egyetlen pontot sem tudott szerezni, de a mindent eldöntő hetedik meccsen már 13 pontot hozott csapatának.

Úgy tűnt, hogy ő és a csapat is kilábalt a gödörből, erre a Washington Wizards elleni első meccsen újra csődöt mondott Hibbert: megint 0 pont és 0 lepattanó volt a mérlege. A Wizards korábbi játékosa, Gilbert Arenes pedig le is csapott az ellenfél leggyengébb láncszemére és a Wilt Chamberlain egykori legendás, 100 pontos meccsén készült fotó megszerkesztett változatával trollkodta Hibbertet, bár azóta törölte a képet Instagramjáról.

hibbertjjj
Fotó: instagram

A center játéka egyébként már saját játékostársait is aggasztja, akik a meccs után külön megbeszélést tartottak vele. Hogy sikerült-e bármit is elérni, az a szerdai második mérkőzésen derülhet ki, miután az első meccset 102-96-ra nyerte a vendég Washington.

A másik hétfői mérkőzésen a Los Angeles Clippers fantasztikus játékot bemutatva 122-105-re, idegenben verte az Oklahoma City Thundert. A vendégek legjobbja Chris Paul volt, aki 32 pontig és 10 gólpasszig jutott. Az irányító ráadásul rájátszásbeli NBA-csúcsot állított be azzal, hogy az első nyolc triplája is bement.