Ha dobsz egy triplát, dobok egy nagyobbat

2014.05.26. 10:17

A San Antonio Spurs és az Oklahoma City Thunder hétfő hajnalban játszotta főcsoportdöntőjük harmadik mérkőzését. A félidő előtti másodpercekben a spursos Manu Ginobili dobott egy triplát, ezzel 54-53-ra hozta fel csapatát, tizedekkel a támadóidő lejárta előtt engedte el a labdát.

Már csak öt másodperc maradt a szünetig, amikor a hazai Thundertől Russell Westbrook meglódult, majd szinte a félpályáról megpróbálkozott egy hármassal, ez is bement. 

Ginobili and Westbrook's threeees

A meccset 106-97-ra nyerte meg a Thunder, melybe Serge Ibaka sérülés után tért vissza, tizenöt pontot és hét lepattanót is szerzett, új lendületet adhat csapatának a párharcban. Westbrook huszonhat, Durant huszonöt pontnál állt meg az OKC-ben, a San Antonio-edző Gregg Popovich pedig csapata védekezését kritizálta a vereség után. 

A Thunder első mérkőzését nyerte a párharcban, azok után, hogy a múlt héten a a Spurs nagy hármasa, Ginobili, Parker és Duncan együtt megszerezte 111. közös győzelmét a rájátszásban,  ezzel NBA-rekordot döntöttek. Összesítésben 2-1 a San Antoniónak. 

Nyugati döntő, 3. mérkőzés:

Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs 106-97

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a San Antonio javára.