A Spurs a kispadra menekítette sztárjait

2014.05.28. 10:17

Az Oklahoma City Thunder kiegyenlített az NBA nyugati főcsoportdöntőjének rájátszásában: a San Antonio Spurst a 40 pontot dobó Russel Westbrook, a 31 pontos Kevin Durant és a remek védekezés lemosta a pályáról.

A Spurs csak négy percig volt versenyben, addig még vezetett, de utána esélye sem volt utolérni az Oklahomát. A Spurs nagy hármasa sem tudott segíteni, a sérüléssel küszködő Manu Ginobili csak 11 percet és öt pontot tudott vállalni, Tony Parkert és Tim Duncant pedig levették a védők a pályáról. A Spurs-edző Gregg Popovich szerint egyszerűen fizikailag nem bírták játékosai a meccsterhelést. A harmadik negyed közepétől ezért már nem is nagyon törekedett a győzelemre, sztárjait pihentette a következő meccsre, a cserék kaptak lehetőséget.

Az OKC-ból csak két játékos, Westbrook és Durant tudott kétszámjegyű pontot dobni, de a kettejük által szerzett 71 pont döntőnek bizonyult. A két kosaras a játék többi elemében is kimagaslott. Westbrook adott tíz asszisztot, öt-öt labdaszerzése és lepattanója is volt. Durant is adott öt gólpasszt az öt lepattanója és három labdalopása mellett. „Nem tudom, hogy ez a mi legjobb meccsünk volt-e, mert már rengeteget játszottunk együtt, de azt hiszem, most egy magasabb szintre érkeztünk"  – nyilatkozta Durant a párosuk teljesítményéről.

Az OKC-nak a támadójátéka mellett a védekezése is jól működött, a Spurs így 40 százalék alatt dobott és 13-szor adta el a labdát. A palánk alatt Serge Ibaka volt a kulcsember, három blokkot adott és nyolc lepattanót szedett össze.

Eredmény:
Nyugati döntő, 4. mérkőzés:
Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs 105-92
Az állás: 2-2.