Edzőt váltott az Alba Fehérvár kosárcsapata

2014.05.29. 15:51

Az idei szezonban az elvárások alatt teljesítő Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabdacsapatánál a spanyol Carlos Fradét a román válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó, román Marcel Tenter váltja a vezetőedzői poszton.

A klub csütörtöki, székesfehérvári sajtótájékoztatóján Dávid Kornél elnök elmondta, hogy mindenképpen ugyanazt a szemléletet, szakmai felkészültséget, motivációt szerették volna folytatni a csapatnál, amelyet az elmúlt években Dzunics Braniszlav és Carlos Frade képviselt, vagyis fiatal, ambiciózus edzőt akartak. Hozzátette: Marcel Tenter már tavaly is látókörükbe került, s idén fel sem merült másik név.

"Az új trénertől azt várjuk, hogy jövőre az első négy közé jutassa a bajnokságban az együttest" – mondta.

Halm Rolland szakosztály-igazgató megjegyezte: a bajnokság végére egyértelművé vált a menedzsment számára, hogy váltani kell az edzői poszton. Úgy vélte, hogy az 1+1 éves szerződést aláíró Marcel Tenter ismeri a csúcsra vezető utat, hiszen Romániában bajnok és kupagyőztes is volt a csapataival. A tréner a következő három napban megismerkedik a játékoskerettel és ezt követően döntenek arról, hogy mely posztokon van szükség erősítésre.

Halm Rolland bejelentette azt is, hogy az Alba Fehérvár csapatában folytatja pályafutását a Kecskemétről érkező center, Csorvási Milán, valamint a Zalaegerszegből leigazolt bedobó, Kovács Ádám.

A 45 éves Marcel Tenter jelezte, hogy ismeri a klubot és szerette volna kipróbálni magát az Alba Fehérvárnál: "Tavaly még élő szerződésem volt, idén azonban minden akadály elhárult a szerződés elől" - tette hozzá.

A tréner a román válogatottal Európa-bajnoki selejtezőkre készül, ezért augusztusban a másod- és erőnléti edzőkkel készül az Alba. A stábnak biztosan tagja lesz Góbi Richárd.

A klub honlapján található cikk szerint Marcel Tentert játékosként a Kolozsvár mellett a Kaposvár, a Hódmezővásárhely és a Százhalombatta is alkalmazta, és a Bundesligában is több évet eltöltött. Edzőként a Kolozsvárral bajnok lett. 2012-ben a Gaz Metan együttese szerződtette, amellyel román kupát nyert, tavaly nevezték ki román szövetségi kapitánnyá.