Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Az exmicrosoftos Ballmer vette meg a rasszista Sterling NBA-klubját, a Clipperst

2014.05.30. 10:07

Steve Ballmer, a Microsoft korábbi vezérigazgatója verhetetlen ajánlatot tett a rasszista beszólásokon kapott Donald Sterling NBA-egyesületére, a Los Angeles Clippersre – írja a Los Angeles Times. Ballmer kétmilliárd dollárt (forintban: 445 milliárdot) ajánlott a Clippersért, ami rekordbeállítás, ennyi pénzért még sosem vettek NBA-csapatot. Az eddigi rekordösszeg 550 millió dollár volt, április közepén adtak ennyit a Milwaukee Bucksért.

487396945
Fotó: Noel Vasquez / Europress / Getty

Sterlinget, illetve családját kötelezte az NBA az eladásra, miután a főtulajt leleplezték, amint durván rasszista beszélgetést folytat fiatal barátnőjével.

A csapatra a Microsoftot 14 évig vezető Ballmeren kívül olyan Los Angeles-i befektetők is licitáltak, mint Tony Ressler és Steve Karsh, illetve egy csoport, aminek David Geffen is tagja, valamint a Guggenheim-csoport vezetői; az övék a 2012-ben 2,15 milliárd dollárért elkelt baseball-csapat, a Los Angeles Dodgers is. Úgy hírlik, a Geffenék 1,6 milliárdot, Resslerék 1,2 milliárdot ajánlottak.

Donald Sterling 1981-ben mindössze 12,5 millió dollárért vette meg a Clipperst, így elképesztő haszonnal ad túl rajta, ám ahhoz, hogy Ballmer hivatalosan is átvegye a csapatot, még a 30 NBA-tulajdonos háromnegyedének is rá kell bólintania az üzletre - ezzel vélhetően nem lesz gond.

Ballmer neve egyébként nem először bukkan fel az NBA környékén, az üzletembernek 20 milliárd dollár a vagyona, és tavaly májusban a Sacramento Kingst szerette volna megvenni egy csoport tagjaként, amit a hedge fund menedzser Chris Hansen vezetett. Végül az NBA megakadályozta az adásvételt, és azt, hogy Seattle-be helyezzék át a Kingset.

Jelen esetben szó sincs költözésről, Ballmer már korábban kijelentette, hogy a Clippers marad Los Angelesben, amennyiben hozzá kerül.  • Vennék
  • Hírek