Visszahullott a rasszistavád a milliárdos barátnőjére

2014.06.02. 12:26

A TMZ-nél landolt az a felvétel is, amely alapján kirobbant Donald Sterling, a Los Angeles Clippers NBA-csapat tulajdonosának botránya, így van némi irónia abban, hogy az őt feldobó, V. Stiviano néven ismert nőről készült videó is hozzájuk került, amelyen ő is az afroamerikaiakat szidja.

A felvétel még 2011-ben, egy valóságshow-hoz készült a TMZ szerint, amely gazdag férfiakra hajtó fiatal nőkről szólt volna.

„Nem értem a feketéket. Adsz nekik egy csomó pénzt, ők meg nem tudják, mit kezdjenek vele” – hallható a videóban a mexikói és afroamerikai szülőktől származó Stivianótól, aki persze ennyivel nem állt le, azt is hozzátette, hogy csak őrültségeket csinálnak, mint például dupla felniket, spinnereket vesznek, még akkor is, ha csak annyi pénzük van.

Az alig egyperces videó második felében az is elhangzik, hogy Stiviano már alig várja, hogy megtalálja a pénzes pasiját – ez nem sokkal később meg is történt, ugyanis még 2011-ben megismerkedett Donald Sterlinngel.

V. Stiviano -- Mocking Black People On Tape ... 'They Do Stupid S*** Like Buy Rims' - Watch More Celebrity Videos or Subscribe

Az első felvétel nyilvánosságra kerülése után egyébként Stiviano védelmébe vette Sterlinget, aki szerint csak azért mond ilyeneket, mert így szocializálódott, amikor felnőtt, a fehérek és a feketék még elkülönítve éltek. A 80 éves extulajdonost azóta kényszerítették, hogy adja el a csapatát, a vevő pedig az exmicrosoftos Steve Ballmer lehet, aki 2 milliárd dollárt fizet a Clippersért. Sterling viszont nem törődik bele az NBA döntésébe, és perrel fenyegeti a ligát.