Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

2015 végére készül el a Nemzeti Kosárlabda Akadémia

2014.06.17. 15:08

A bontási munkálatokkal kezdődött meg a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia 1,9 milliárd forintos beruházása egy korábbi szennyvíztelep helyén, írja az MTI.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere azt mondta, a megyeszékhely déli városrészében legkésőbb jövő év végére készülhet el a Rátgéber László nevével jelzett intézmény. Hozzátette: a 2014 utolsó negyedévében induló építkezések befejeztével az első, 21. századi színvonalat képviselő hazai kosárlabda utánpótlásbázis jön létre.     

Az épülő komplexum 1,9 milliárd forintos kormányzati támogatásból valósul meg; egy új kosárlabdacsarnok épül három pályával és 400 ember befogadására alkalmas állandó lelátóval, valamint két bővíthető mobil lelátóval. A beruházás részeként kiszolgáló-létesítményeket is kialakítanak, és új kollégiumi szálláshelyek is lesznek.