Egymás után mondják le a vb-t a kosarasok

2014.08.08. 11:08

Az idén májusban az NBA legértékesebb játékosának választott Kevin Durant is lemondta a vb-szereplést az amerikai válogatottnál, Paul George brutális sérülése után ő a sokadik nagy név, aki nem lesz ott az augusztus végén kezdődő tornán.

Az Oklahoma City Thunder kosarasa csütörtök este hívta fel a csapatot irányító Jerry Colangelót, hogy közölje a döntését, azt mondta, mentálisan és fizikálisan teljesen kimerítette az NBA-szezon. Durant a válogatott edzőtáborában jött rá, hogy sem elegendő energiája, sem ideje sincs, hogy igazán odategye magát a vb-n. 

Korábban Kevin Love, Blake Griffin, Marcus Aldridge és az NBA-döntő MVP-je, Kawhi Leonard is lemondta a szereplést az amerikai válogatottnál, a szupersztár LeBron James már korábban kijelentette, hogy nem lesz ott.

Paul George súlyos sérülése óta már volt olyan NBA-klubtulajdonos, aki támadta a nemzetközi kosárszövetségét, hogy miért kell a sportolóknak  a vb-n szerepelniük, miközben a klubjaik és a játékosok nem kapnak pénzt ezért. 

Durant kiesésével tovább nőttek a spanyol válogatott esélyei a világbajnoki címre, de az amerikaiak még így is simán jók egy döntőre.