Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Hivatalosan is Ballmeré a Clippers

2014.08.13. 10:28

Lezárult a Los Angeles Clippers kosárlabdacsapatának hosszúra nyúlt eladási ügye, melynek végén Steve Ballmer kétmilliárd dollárért vásárolta meg a klubot. Az üzlet azt követően jöhetett létre, hogy egy kaliforniai bíróság engedélyt adott a tulajdonos Donald Sterling üzletember feleségének az adás-vétel megkötésére, írja az MTI.

A milliárdos Sterlinget rasszista megnyilvánulásaiért korábban örökre kitiltották az NBA-meccsekről, tőle külön élő felesége pedig közölte, hogy eladja a klubot a Microsoft korábbi vezérigazgatójának. Férje ezt meg akarta gátolni, ám a bíróság beszámíthatatlannak minősítette őt. Az együttest 33 éve birtokló Sterling akkor közölte, hogy pert indít az NBA ellen, és az ítéletet is megtámadja, ám az illetékes bíró kedden aláírta azt a határozatot, mely engedélyezi az üzlet megkötését.

A 80 éves klubtulajdonos körüli botrány április végén robbant ki, amikor nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen ő hallható, amint azt mondja barátnőjének, hogy ne vigyen feketéket a csapata meccseire. A rasszista megnyilvánulás óriási vihart kavart az Egyesült Államokban, az NBA illetékes testülete néhány nappal később örökre kitiltotta a rendezvényeiről a tulajdonost, egyben a legsúlyosabb, 2,5 millió dolláros (558 millió forint) bírságot szabta ki rá.  • Vennék
  • Hírek