Elza
-4 °C
4 °C

Szerb és kanadai válogatott kosaras Győrben

2014.08.18. 17:44

 

Öt új játékos, köztük Vajda Anna, illetve a szerb válogatott Tamara Radocaj és a kanadai nemzeti együttest erősítő Kyrsten Boogard érkezett nyáron az UNI Győr női kosárlabdacsapatához, amelynek edzője Völgyi Péter lesz az új szezonban.

A klub hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a keretet az érkezők mellett a legutóbbi csapat öt tagja, valamint öt saját nevelésű játékos alkotja, az új trénerrel pedig kettő plusz egy évre kötöttek szerződést.

Füzy András, az egyesület társadalmi elnöke mutatta be a gárdát illetve az új trénert, mindehhez hozzátette, a klub névváltoztatás előtt áll és hamarosan csatlakozik egy nagyobb sportcsaládhoz, de erről csak a jogi akadályok elhárulása után közölnek bővebb információkat.

Az érkezők közül Vajda Anna a magyar válogatott meghatározó tagja, míg Tamara Radocaj a szerb válogatott irányítója, Kyrsten Boogard pedig a kanadai válogatott 196 centiméter magas centere. Utóbbi két kosaras októberben csatlakozik a Győrhöz, addig a világbajnokságon játszanak.

A csapat kapitánya Laklóth Anna, a saját nevelésű fiatalok közül Horváth Krisztina és László Boróka nevét emelte ki Völgyi Péter. A társadalmi elnök hozzátette, a klub az utánpótlás korosztályokkal együtt húsz csapatot versenyeztet. Az egyesületnek ez a tizedik szezonja Győrben.