Gál
3 °C
16 °C

Ukrajna helyett négy másik ország rendezi a 2015-ös férfi kosárlabda-Eb-t

2014.09.08. 16:47

Németország, Horvátország, Lettország és Franciaország közösen bonyolítja le jövőre a férfi kosárlabda Európa-bajnokságot, amelynek rendezési jogát az európai szövetség (FIBA Europe) visszavette Ukrajnától.

 A FIBA Europe júniusban döntött úgy, hogy a kialakult belpolitikai és gazdasági helyzet miatt mégsem Ukrajnában lesz az Eb. Ugyanakkor az ukránok előnyt élveznek majd, ha jelentkeznek a 2017-es kontinenstorna megrendezésére.

A 2015-ös csoportküzdelmeknek Berlin, Zágráb, Riga és Montpellier ad majd otthont, míg a tornát lezáró helyosztókra Lille-ben kerül sor.

Tíz együttes - Franciaország, Litvánia, Spanyolország, Horvátország, Szlovénia, Ukrajna, Szerbia, Finnország, Görögország és Törökország válogatottja - az idei, spanyolországi vb-szereplésével már bebiztosította helyét a jövő évi Eb-n, Észtország pedig a selejtező 2013-as, első fordulójából szerzett kvótát. Az idei kvalifikációban a magyarok harmadikként zártak csoportjukban - az utolsó meccsen a csehek ellen csak két pont hiányzott a továbbjutáshoz -, így 1999 óta továbbra sem szerepelhetnek Eb-n. (MTI)