Világhírű kosárcsapat jön Székesfehérvárra

2014.09.09. 12:50

A nyolcszoros Euroliga-győztes Real Madrid férfi kosárlabdacsapata az Alba Fehérvárral játszik bemutató mérkőzést a székesfehérvári Vodafone Sportcentrumban október 8-án 19 órakor.

A keddi sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta: a világ egyik legjobb kosárlabdacsapatáról van szó, ezért nagy megtiszteltetés Székesfehérvárnak, hogy élőben láthatók lesznek a Real sztárjai. Megjegyezte, hogy a spanyol klub játékosainak nagy része jelenleg a világbajnokságon szerepel, és nagy valószínűséggel mindegyikük éremért fog játszani a hátralévő meccseken.

Reményét fejezte ki, hogy az október 8-i találkozó fontos állomása lesz a magyar kosárlabda fejlődésének.

Úgy vélte, hogy a mérkőzés megszervezésében döntő érdeme volt a Szent István utánpótlás kosárlabdatornának, amelyen mindkétszer részt vettek a spanyol sztárklub fiataljai, és jól érezték magukat a városban.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára örömtelinek nevezte, hogy ilyen kaliberű csapat érkezik Magyarországra. Mint mondta, a Real Madrid látogatása után akár szorosabb kapcsolat is kialakulhat a klub és a székesfehérváriak vagy a szövetség között, ami mind felnőtt szinten, mind az akadémiáknak nagy segítséget jelenthet.

Bejelentette, hogy az Alba Fehérvár sportcsarnoka lehet a következő évi egyik utánpótlás Európa-bajnokság egyik helyszíne, amennyiben a novemberi döntés kedvező lesz.

A szervezők részéről Balogh Tamás elmondta: május eleje óta napi kapcsolatban vannak a Real Madriddal. Jelezte, hogy a szerződés finomhangolása van már csak hátra, a véglegesített változatot Florentino Perez klubelnök a napokban fogja szignálni.

A rendezők szerint a spanyol csapat a mérkőzés napján különrepülővel érkezik Budapestre, ahonnan elsőként Felcsútra megy, ahol megtekinti a Pancho Arénát és a Puskás emlékmúzeumot. Székesfehérváron a küldöttség megnézi az október 4-én megnyíló Seuso-kiállítást, majd a 19 órakor kezdődő találkozó után visszarepül Spanyolországba.

Kiemelte: a mérkőzésre már az összes VIP-páholyt értékesítették, a jegyekre is nagy érdeklődés mutatkozik, tiszteletjegyek azonban nem lesznek. Az ülőhelyekre ötezer, míg az állóhelyekre háromezer forintba kerülnek majd a jegyek.

A Real Madrid soraiban szerepel több NBA-ban is megfordult játékos: az argentin-olasz Andrés Nocioni, a spanyol Sergio Rodriguez Gomez, valamint a szintén spanyol Rodolfo Fernandez Farres. Rajtuk kívül olyan kosárlabdázók érkeznek még, mint az amerikai Kelvin Creswell Rivers és Marcus Anthony Slaughter, a litván Jonas Maciulis vagy az argentin Facundo Campazzo. (MTI)