Kihúzta a Szolnok, bravúrral verték a Zenitet

2014.10.16. 09:33

A Szolnoki Olaj kosárcsapata az utóbbi években kétszer is eljutott az Eurochallenge négyes döntőjéig, szerda este az Európa Kupában, az orosz Zenit ellen kezdte meg az Európa Kupa-szereplést. A meccset a debreceni Főnix csarnokban rendezték, mert a szolnokiak hazai pályája nem felel meg a nemzetközi előírásoknak.

A csapatot így is elkísérte ezer szurkoló, akiket ki is emelt a magyar csapat vezetőedzője, miután nagyon szoros meccsen megverték az oroszokat. Az utolsó perc még orosz vezetéssel kezdődött, egy ponttal ment a Zenit, de jött a szolnoki Jones triplája, ezzel fordítottak, innen pedig már kihúzták a végéig, és 96-94-re nyertek.

„Nagy öröm volt látni azt, ahogy játszottunk. Hihetetlen szurkolóink vannak, rengeteg energiát adtak nekünk, amire szüksége is volt a játékosaimnak. Nagy köszönet jár nekik ezért! Tudtuk, hogy a Zenit szinte mindig kilencven pont felett dob, jól fel tudtunk készülni. Nagyon jól dobtunk ma" - idézte a BB1.hu a szolnokiak edzőjét, Dragan Alekszicset. 

A csapat nem volt ismeretlen a Szolnoknak, mert a Zenit a nemrég megszűnt Ljuberci jogutódja, ellenük pedig kétszer is játszottak az utóbbi években. Az Eurochallenge négyes döntőjének elődöntőjében az Olaj 61-59-re kapott ki áprilisban, két évvel ezelőtt, a debreceni Eurochallenge Final Fourban a harmadik helyért meccselt a két csapat, akkor szintén az oroszok nyertek. 

Eredmény:

1. forduló, D csoport: 

Szolnoki Olaj-Zenit Szanktpetyerszburg (orosz) 96-94 (22-21, 25-23, 16-23, 33-27)

---------------------------------------------------------------------------------

a magyar csapat legjobb dobói: Vojvoda 25, Jones 23, Wittmann 12