A bokszoló Pacquaio kosarasnak béna, de így is megvesznek érte

2014.10.20. 11:50

Az utóbbi évtized egyik legjobb bokszolója, Manny Pacquaio vasárnap élete első meccsét játszotta egy profi kosárlabdameccsen,  a Fülöp-szigetekei bajnokságban. Nem vett álomstartot.

A játékos-edző Pacquaio az újonnan alapított KIA Sorrento csapattal dolgozik, a Blackwater Elite elleni meccsen hét percet adott magának kezdőként. Ez alatt nem sokra vitte, csak két eladott labdát és egy személyi hibát jegyeztek fel az irányítóként játszó bokszolónak. Egyetlen kosárra dobása sem volt. Az 50 ezer fős Philippine Arenaban azonban akkor is tombolt a közönség, ha Pacquaio passzolt.

Manny Pacquiao pocsék kosaras

Pacquiao edzőként azonban örülhetett, csapata 80-66-re győzött. A 35 éves, 169 centis bokszoló a meccs legidősebb és legalacsonyabb játékosa volt.

Pacquaio a múlt héten már egy előszezoni meccsen is berakta magát a csapatba, tíz perc alatt egy pontot szerzett, és akkor is volt két eladott labdája. Azt mondta, egyelőre nem merül bele a kosárlabdázásba, mert november 22-én meg akarja védeni a WBO váltósúlyú világbajnoki övét Chris Algieri ellen.

Pacquaio nemrég a Golden State Warriors NBA-s csapatnál is edzett, ott nagyon dicsérték labdakezelési technikáját és jó cselezőképességét.