A rettegett Szakáll bárkit lezúz zsákolásnál

2014.11.07. 09:57

A Houston Rockets simán legyőzte a címvédő, de legjobbjait pihentető San Antonio Spurst. James Harden még egy megalázó zsákolással is demoralizálta a tavalyi bajnokot.

A Spurs nagy hármasából Gregg Popovich két játékost is pihentetett, Tim Duncant és Manu Ginobilit nem is nevezte a meccsre, a csak hat pontig jutó Tony Parkert sem terhelte túl, aki 26 percet kapott. A cserék is bőven kaptak játékperceket, közülük Cory Joseph emelkedett ki, aki csapata legjobbjaként 18 pontot szórt.

A Houston kihasználta a lehetőséget, a nem túl erős Spurs csak az első negyedben tudta tartani az iramot, de a második végére már 16 pontos hátrányba került. A harmadikban ez 26-ra nőtt, így a Rockets már lazíthatott a végén. A csapatból Dwight Howard szórta meg magát, 32 pontot dobott, mellette még James Harden nyújtott kiemelkedőt 20 pontjával. Harden a harmadik negyedben egy óriási zsákolást is bemutatott, az alapvonalig vezette a labdát, majd betört a palánkhoz, ahol Aron Baynes mellett zúzta a hálóba. A center verve volt, simán lepattant a Rockets-játékosról. A látványos jelenet után a szurkolók már mutatták is a külön Hardennek készített tábláikat: „Fear the Beard" (Rettegj a Szakálltól).

Eredmények:
Houston Rockets-San Antonio Spurs 98-81  
Portlant TrailBlazers-Dallas Mavericks 108-87