Auguszta
-3 °C
2 °C

Nyert a Szolnok a férfi kosárlabda EK-ban

2014.11.27. 09:56

A Szolnoki Olaj 96-84-re legyőzte szerdán Debrecenben a lett Riga együttesét a férfi kosárlabda Európa Kupa hetedik fordulójában, ezzel életben maradtak továbbjutási reményei.

Eredmény, 7. forduló, D csoport: Szolnoki Olaj-Riga (lett) 96-84 (26-22, 25-17, 20-14, 25-31)

A magyar csapat legjobb dobói: Lóránt 19, Vojvoda 18, Brkic 14

Az európai második vonalnak számító Európa Kupában bemutatkozó szolnokiak 1/5-ös győzelmi mérleggel várták a hetedik fordulót, akárcsak az őket odahaza októberben 71-61-re verő lett klub. A találkozó tétje tehát az volt, hogy a győztes csapatnak 2/5-ös mutatójával még marad esélye a hatos csoportban az első négy között végezni, azaz a legjobb 32-be kerülni. Az 1/6-os mérlegű vesztes ugyanakkor lemondhat továbbjutási reményeiről.

Dragan Aleksic vezetőedző sérülés miatt nem számíthatott Keller Ákosra és Lazeric Jonesra, ugyanakkor a napokban szerződtetett amerikai Teddy Gipson már rendelkezésre állt, Vojvoda Dávid pedig a Zadarnak szórt 36 pontja után a hétvégi forduló legjobbja lett az Adria Ligában.

A Szolnok az első két negyedben leginkább kiváló távoli kísérleteinek köszönhetően uralta a találkozót, Vojvoda, Wittmann, Lóránt és Brkic is elképesztő hatékonysággal dobott a hárompontos vonalon kívülről. A folytatásban a magyar csapatnak nem kellett rohannia, megfontoltan és nyugodtan játszhatott és így végül összességében rendkívül könnyedén diadalmaskodott. A Szolnok egy hét múlva a szlovén Olimpija Ljubljanához látogat. (MTI)