Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az egyik legostobább fault, amit valaha láttam

2014.12.03. 17:33

Már csak másodpercek voltak a szerda hajnali Chicago Bulls-Dallas Mavericks NBA-meccsből, a hazaiak vezettek három ponttal, úgy tűnt, hogy meg is lesz a győzelem. 

A dallasi Monta Ellis azért megpróbált elereszteni egy dobást távolról, hátha bemegy a labda, de ekkor érkezett a bullsos Kirk Hinrich, aki nekiment a dobni készülő vendégjátékosnak. A Mavericks emiatt három büntetőt is elvégezhetett, Ellis értékesítette az összeset, úgyhogy jöhetett a hosszabbítás. 

Az első hosszabbításban még a bullsosok újabb ráadásra mentették a meccset, a végén azonban a Mavericks nyert 132-129-re. 

Ha nincs Hinrich faultja, a Bulls valószínűleg megnyerte volna a mérkőzést, így viszont kikaptak, a dallasiak legendája, Dirk Nowitzki azt is nyilatkozta: "ez volt az egyik legostobább fault, amit valaha láttam". A Bulls-edző, Tom Thibodeau meg inkább magát hibáztatta. 

A Bullsnak eddig gyengébben megy hazai pályán, mint idegenben, ez volt a negyedik veresége Chicagóban.