A Wizards-sztár elsírta magát a rákban meghalt hatéves barátja miatt

2014.12.09. 10:28

A Cleveland Cavaliersből LeBron James és Kyrie Irving, míg a Brooklyn Nets majdnem teljes kezdője „I can't breathe”, vagyis „Nem kapok levegőt” pólóban melegített a hétfő esti meccs előtt, a múlt héten megölt Eric Garnerre emlékezve.

A meccsen viszont már nem a pólók, sokkal inkább LeBronék játéka volt a figyelem középpontjában, a Cavaliers ugyanis egészen közel játszott ahhoz a szinthez, amit a szurkolók vártak tőlük James visszatérésével: ő 18, Kevin Love 19, míg a padról beálló Dion Waiters 26 pontot dobott, míg a Netsből senki nem jutott 15  pont fölé, nem is bírták velük a versenyt.

James különösen jól érezte magát a pályán, amikor beforgatta egy kosár előtt Bojan Bogdanovicot, azt még a rapper Jay-Z is elképedve nézte.

Rajta kívül Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné is ott volt a lelátón, a Királynak becézett James természetesen velük is találkozott.

A Washtington Wizards kétszeri hosszabbítás után verte a Boston Celticset, a hazaiaknál dupla duplát szerző John Wall pedig sírva ajánlotta a győzelmet a meccs napján rákban elhunyt hat éves Miyah Telemaque-Nelsonnak, akivel még tavaly kötött barátságot.

John Wall megható pillanata

A Wizards és a Celtics meccsén volt a nap vesztese is, Jeff Green, aki a félidő előtt próbálkozott egy egészpályás kosárral, sőt nemcsak próbálkozott, hanem be is dobta, de pechjére már csak a dudaszó után engedte el a labdát, így nem sikerült a ritkán látható tripla.

A hétfői eredmények

  • Indiana Pacers-Atlanta Hawks 92-108       
  • Washington Wizards-Boston Celtics 133-132 - kétszeri hosszabbítás után 
  • Brooklyn Nets-Cleveland Cavaliers 88-110       
  • Toronto Raptors-Denver Nuggets 112-107 - hosszabbítás után 
  • Minnesota Timberwolves-Golden State Warriors 86-102       
  • Sacramento Kings-Utah Jazz 101-92       
  • Los Angeles Clippers-Phoenix Suns 121-120 - hosszabbítás után