Verekedő kínai kosarasokat tiltottak el

2014.12.17. 13:42

A Kínai Kosárlabda Szövetség eltiltással sújtott 23 női játékost, akik tömegverekedésbe keveredtek egy bajnoki mérkőzésen. Az incidens vasárnap a Sichuan Whales-Zhejiang Bulls találkozón történt, amikor a vendégek egyik kosarasának durva szabálytalansága miatt a teljes hazai kispad berohant a pályára, majd az elfajuló csetepaté láttán a bíró lefújta a meccset.

A rendbontók közül nyolcan öt mérkőzésre szóló eltiltást kaptak, a többiek egy-két találkozón nem léphetnek pályára. A CBA összesen 51 ezer jüan (970 ezer forint) büntetést szabott ki a klubokra. Egyelőre kérdéses, hogy a két egyesület ki tud-e állítani elég játékost a következő fordulóban.

A kínai női bajnokságban újabban egymást érik a botrányok: szombaton a CBA kizárta a ligából a Heilongjiang Shendát, mert a csapat a bírók ténykedést kifogásolva nem akart kiállni egy meccs hosszabbítására. Korábban a Zhejiang Bulls edzőjét tiltották el túl szigorú módszerei miatt, az amerikai Brittney Grinert pedig egy néző edzés után késsel megsebesítette.