Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Verekedő kínai kosarasokat tiltottak el

2014.12.17. 13:42

A Kínai Kosárlabda Szövetség eltiltással sújtott 23 női játékost, akik tömegverekedésbe keveredtek egy bajnoki mérkőzésen. Az incidens vasárnap a Sichuan Whales-Zhejiang Bulls találkozón történt, amikor a vendégek egyik kosarasának durva szabálytalansága miatt a teljes hazai kispad berohant a pályára, majd az elfajuló csetepaté láttán a bíró lefújta a meccset.

A rendbontók közül nyolcan öt mérkőzésre szóló eltiltást kaptak, a többiek egy-két találkozón nem léphetnek pályára. A CBA összesen 51 ezer jüan (970 ezer forint) büntetést szabott ki a klubokra. Egyelőre kérdéses, hogy a két egyesület ki tud-e állítani elég játékost a következő fordulóban.

A kínai női bajnokságban újabban egymást érik a botrányok: szombaton a CBA kizárta a ligából a Heilongjiang Shendát, mert a csapat a bírók ténykedést kifogásolva nem akart kiállni egy meccs hosszabbítására. Korábban a Zhejiang Bulls edzőjét tiltották el túl szigorú módszerei miatt, az amerikai Brittney Grinert pedig egy néző edzés után késsel megsebesítette.