Ödön
1 °C
11 °C

Röplabdás lecsapással blokkolt az NBA-s

2014.12.27. 13:21

Az NBA-szezon nagyjából harmadánál Anthony Davis, a New Orleans Pelicans játékosa védi messze legjobban a gyűrűt az egész mezőnyben, hiszen meccsenként átlagosan 2,9 blokkot oszt ki, míg a második legjobb Serge Ibaka és DeAndre Jordan csak 2,4-gyel követik.

Az alábbi, a Pelicans péntek esti meccsén kiosztott blokkot elnézve persze ez nem is csoda, mert a harmadik szezonjában járó Davis úgy osztotta ki a címvédő San Antonio Spursből Manu Ginobilit, mintha egy zöldfülű újonc lett volna.

Ginobili után nem sokkal Tim Duncan is kapott egy komoly blokkot Davistől, aki meccsenkénti 2,8 blokkal tavaly a liga legjobbja volt, és jó úton halad, hogy ezt a címet az idei szezonban is megnyerje.

Részben az ilyen remek védekezésnek is köszönhetően a Pelicans 97-90-re nyert otthon, de még így is csak utolsó a Nyugati Főcsoport Délnyugati csoportjában. A Spurs viszont a vereségével a legutóbbi hét meccséből csak egyet tudott megnyerni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?