A görög szörny egyre brutálisabbakat zsákol az NBA-ben

2015.01.07. 09:59

Amikor a görög nemzetiségű Giannis Antetokounmpo tavaly az NBA-be került, az amerikai sportriporterek még azon poénkodtak, hogy nem is lehet kimondani a nevét. Azóta inkább áttértek a könnyebben kimondható Giannisra, mert mostanában egyre többször kell róla beszélni.

Itt volt például csapata, a Milwaukee Bucks éjszakai meccse a Phoenix Suns ellen, amikor a 211 centis, fantasztikus felépítésű kosaras az égbe ment fel, hogy egy hatalmasat zsákoljon a harmadik negyedben. Igaz, így is kikaptak 102-96-ra. 

A húszéves kosaras remekül használja ki adottságait - néhányan már Kareem Abdul-Jabbart idéző mozdulatokról beszélnek, amikor zsákol -, már a Dallas ellen is megmutatta a múlt hónapban, hogy gyakorlatilag nem tudnak vele mit kezdeni az ellenfelek, ha beindul. Nem véletlen, hogy Greek Freak (Őrült Görög) lett a beceneve. 

Giannis Antetokounmpo Drive Slam Dunk Bucks vs Mavericks

A másik hajnali mérkőzésen a San Antonio Spurs az utolsó pillanatban kapott ki a Detroit Pistonstól, a vendég detroitiaknál Andre Drummond dupla-duplával zárt a meccset, 17 lepattanó mellett 20 pontja volt. 

Eredmények:

Milwaukee Bucks-Phoenix Suns 96-102

San Antonio Spurs-Detroit Pistons 104-105