Utánpótlás kosárlabda klubtorna Székesfehérváron

2015.01.12. 13:11

Nemzetközi fiú kosárlabdatornát rendeznek a hétvégén Székesfehérváron: a European Young Basketball League (EYBL) rendezvényén kilenc U14-es csapat, köztük négy magyar együttes mérkőzik egymással.

A péntektől vasárnapig tartó tornát bevezető hétfői sajtótájékoztatón a házigazda utánpótlás akadémia névadója és alapítója, Dávid Kornél elmondta: a székesfehérvári együttes célja az, hogy a játékosok európai és hazai ellenfelek ellen fejlődhessenek, az edzők pedig tanuljanak külföldi kollégáiktól.

Hozzátette, hogy a Vodafone Sportcentrum mellett a Tóvárosi Általános Iskolában rendeznek mérkőzéseket.

Matus Gábor versenyigazgató közölte, hogy az EYBL évek óta működik, és egy felkérésnek köszönhetően tudtak csatlakozni hozzá. Mindez egybevágott az akadémia szakmai elképzeléseivel is, miszerint a fiatalok külföldi ellenfelek ellen is lemérhessék tudásukat – tette hozzá.

Úgy vélte, hogy a külföldi csapatok Európa élvonalát képviselik majd, hiszen a horvát Cibona Zagreb, a német Alba Berlin, a szerb KK Flash vagy az olasz Stellazzurra Basketball Academy komoly játékerőt képvisel. Rajtuk kívül a cseh UKS Praha, valamint a Szolnok, a Vasas Akadémia és a Budapest Honvéd együttese lép még parkettra.

Jelezte: március elején, Szolnokon is lesz egy hasonló torna, és az összesítésben két legjobb gárda kerül majd a rigai döntőbe. (MTI)