Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Utánpótlás kosárlabda klubtorna Székesfehérváron

2015.01.12. 13:11

Nemzetközi fiú kosárlabdatornát rendeznek a hétvégén Székesfehérváron: a European Young Basketball League (EYBL) rendezvényén kilenc U14-es csapat, köztük négy magyar együttes mérkőzik egymással.

A péntektől vasárnapig tartó tornát bevezető hétfői sajtótájékoztatón a házigazda utánpótlás akadémia névadója és alapítója, Dávid Kornél elmondta: a székesfehérvári együttes célja az, hogy a játékosok európai és hazai ellenfelek ellen fejlődhessenek, az edzők pedig tanuljanak külföldi kollégáiktól.

Hozzátette, hogy a Vodafone Sportcentrum mellett a Tóvárosi Általános Iskolában rendeznek mérkőzéseket.

Matus Gábor versenyigazgató közölte, hogy az EYBL évek óta működik, és egy felkérésnek köszönhetően tudtak csatlakozni hozzá. Mindez egybevágott az akadémia szakmai elképzeléseivel is, miszerint a fiatalok külföldi ellenfelek ellen is lemérhessék tudásukat – tette hozzá.

Úgy vélte, hogy a külföldi csapatok Európa élvonalát képviselik majd, hiszen a horvát Cibona Zagreb, a német Alba Berlin, a szerb KK Flash vagy az olasz Stellazzurra Basketball Academy komoly játékerőt képvisel. Rajtuk kívül a cseh UKS Praha, valamint a Szolnok, a Vasas Akadémia és a Budapest Honvéd együttese lép még parkettra.

Jelezte: március elején, Szolnokon is lesz egy hasonló torna, és az összesítésben két legjobb gárda kerül majd a rigai döntőbe. (MTI)