Miért lökte el valójában edzőjét LeBron?

2015.01.14. 18:56

LeBron James még a Miami Heat játékosa volt, amikor 2010 novemberében vállal szándékosan nekiment edzőjének, Erik Spoelstrának. Szerda hajnalban valami hasonlót lehetett látni a Cleveland Cavaliers-sztárkosarastól, amikor arrébbterelte a csapatot irányító David Blattet.

A Phoenix Suns ellen, szerda hajnalban 107-100-ra elvesztett meccsen LeBron két hét kihagyás után játszott ismét, aztán amikor a második negyedben szabálytalanságot fújtak rá, ordibálva megindult a játékvezető felé. Ott volt Blatt is, aki szintén mondta a magáét a bírónak, amíg James egyszerűen eltaszította, hogy ne avatkozzon bele a dologba – az edző mintha meg is szeppent volna egy pillanatra. 

A vesztes meccs után nyilván mindenki azt akarta tudni, mi volt ez az egész, mindkét érintett igyekezett tisztázni a történteket. LeBron szerint annyira felhúzta magát edzője, hogy jó úton volt ahhoz, hogy technikait kapjon, ezért inkább arrébb tette, nehogy még nagyobb baj legyen. "Csak meg akartam óvni az edzőmet" - foglalta össze. Az mondjuk jó kérdés, ha egy nagyobb, idősebb szaktekintély áll ott, akkor is ezt csinálja-e. 

Lebron Pushes David Blatt

Blatt nagyjából ugyanezt mondta, arra a felvetésre, hogy általában az edzők szokták visszafogni a játékosaikat, úgy reagált, hogy nem LeBron vitázott a bíróval, hanem ő.

Néhány hete arról lehetett hallani, hogy az NBA-ben elsőéves edző és a sztárjátékos között nincs meg az összhang, vagy legalábbis a szupersztár igyekszik ráerőltetni az akaratát. Ráadásul Blattet még azelőtt nevezték ki, hogy James nagy hazatérése eldőlt. A jelek szerint a lökdösés nem erről szólt, és a jelenetet látva valószínűleg tényleg nincs többről szó, mint amit az érintettek állítanak. 

LeBron amúgy harminchárom ponttal tért vissza, de kihagyott öt büntetőt, és ötször eladta a labdát. A mérkőzés után arról beszélt, hogy az összeszokottság hiánya továbbra is nagy gond a csapatnál. És akkor még ezek mellé jön, hogy a clevelandiek védekezése továbbra sem az igazi, túl sok a turnover. Az újabb vereség után ötven százalék alatti a mérlegük, a következő fordulókban a Lakers, a Clippers és a Bulls vár rájuk.