Hanga az olaszoknál visszavághat Lórántnak

2015.01.17. 13:57

A válogatott kosaras Lóránt Péter az olasz első osztályban folytatja, másfél évre írt alá a Pesaróhoz.

„A csapat nagy múlttal rendelkezik, de most a bentmaradás lesz a célja. Jobb csapatokkal is tárgyaltunk, de a sok játéklehetőség meggyőzött, hogy ide igazoljak. Most elsősorban erre van szükségem, hogy sokat legyek a pályán. Az is nagyon szimpatikus volt, hogy hosszútávon számítanak rám” – mondta Lóránt.

A Pesaróban a magyar kosaras, akár kora miatt is vezéregyéniséggé válhat a későbbiekben, mert a csapat nagy részét 1990 után születettek alkotják. Lórántnak még nem volt elég ideje tanulmányozni a játékrendszerüket, de arra számít, hogy a csapatban lévő öt amerikai játékos miatt is inkább az egyéni képességeket előtérbe helyező módon játszanak a rohanósabb stílusú olasz bajnokságban.

A magasbedobónak nem lesz teljesen ismeretlen az olasz bajnokság, két évvel ezelőtt a Virtus Roma játékosa volt. Az ismerős ellenfelek között pedig már ott lesz Hanga Ádám is. Lóránt harmadik meccsén már az Avellino és barátja ellen játszhat. Korábban is voltak már ellenfelek, a spanyol bajnokságban volt két meccsük. Mindkétszer Lóránt csapata, a Lagun Aro nyert a Manrésa ellen.

Csapatához vasárnap utazik ki, körülbelül egy hete lesz arra az első meccsig, hogy új társaival együtt készüljön. Reméli, olyan játékot tud nyújtani, amivel szem előtt tud maradni. “Ahhoz én is kellek, hogy megkapjam az edzőtől a bizalmat, de azon leszek, hogy kiegyensúlyozottan játsszak, és hasonló számokat hozzak, mint az Eurokupában. Az első cél az, hogy jól kosarazzak, nem szabad lépcsőket átugrani, és máris nemzetközi szereplésre gondolni. Ha jól fog menni a játék, meglátjuk, milyen új lehetőségeink nyílnak.”

Lóránt december közepéig a Szolnoki Olaj kosarasa volt, de akkor közös megegyezéssel szerződést bontottak. Azóta keresett magának csapatot. “Ez a helyzet megviselt egy picit, de próbáltam a rosszból jót kihozni. Egyéni edzéseken Bácsalmási Gáborral és Újhelyi Gyulával az erőnlétemet fejlesztettem, és Garai Péternek és Stefan Timbusnak köszönhetően a MAFC-cal is edzhettem együtt, így meccsszituációkat is gyakorolhattam.”

"A testvéremnek helye van az európai topligákban. Az volt a célunk, hogy olasz vagy spanyol elsőosztályú csapathoz kerüljön. A tavalyi szezonban az Eurochallenge negyeddöntő legjobb játékosává választották meg, a második számú sorozatban, az Eurokupában is jól ment neki a játék. Érett, nagy munkabírású játékos vált belőle. Az új csapat nyugodt háttérrel rendelkezik. Úgy tűnik számunkra, hogy minden adott a megfelelő munkához" – mondta a játékos testvére és menedzsere, Lóránt András.