Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

LeBron 30 évesen csak még jobb lett

2015.01.20. 17:25

Amikor formában van, pontosabban amikor nincs kifejezetten rossz formában, LeBron James mindig is kitűnt a mezőnyből az NBA-ben, az idei szezonban viszont eléggé elmaradt az elmúlt években látott mutatóktól.

A 2008-09-es szezon óta először dob 50 százalék alatt mezőnyből, a pontátlaga az újoncszezonját leszámítva idén a legrosszabb, de a szokásos lepattanók is elmaradnak nála. Nagyon aggódni azért így sem kell, mert 26 pontos átlagában a második legjobb az NBA-ben, az asszisztokban is a hetedik, de érezhető, hogy nem úgy indult a clevelandi visszatérés, ahogy szerette volna.

James térd- és hátproblémái miatt nem játszott december 28. és január 13. között, a kihagyott nyolc meccs (amiből hetet elvesztett nélküle a Cavaliers) arra pont jó volt, hogy az időközben 30. születésnapját ünneplő játékos újra százszázalékos legyen – vagy még annál is jobb.

Visszatérése óta négy meccsen játszott, ezeken 52,3 százalékkal dob, 7 lepattanót szerez és 31,8 pontot átlagol. Októbertől decemberig ugyanezek a számok így festenek: 47-es dobószázalék, 5,6 lepattanó és 25,6-os pontátlag. Egyedül asszisztban volt jobb az első három hónapban (októberben csak két meccsük volt), minden más fontos mutatóban viszont nagyot javult.

lebron
Fotó: nba.com/stats

Nem is csoda, ha azt nyilatkozta még vasárnap az ESPN-nek, hogy sokkal jobban érzi magát, mint az előző 30 meccs bármelyikén. Ez jól látszik a charton is, főleg az, mennyit jelent, ha a gyűrű közeléből pontosabban dob.

A nagy teszt leginkább a hétfői, remekül védekező Chicago Bulls elleni meccs volt, ahol James 26 pontot, 52-es dobószázalékot és 5 lepattanót ért el, vagyis túlzottan nem esett vissza.

Védekezésben viszont még bőven van mit javulnia, hiszen a visszatérése óta a Sunstól 100, a Lakerstől 102, a Clipperstől 121 pontot kaptak, egyedül a 94-ig jutó Bulls sikerült 100 alatt tartani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!