Kobe nagy bajban van: újabb súlyos sérülés

2015.01.23. 09:18 Módosítva: 2015.01.23. 09:23

Csütörtök késő este derült ki, hogy a Los Angeles Lakers egy darabig nem számíthat Kobe Bryantre, mert a kosaras sztár vállsérülést szenvedett, a vállízületet körülölelő rotátorköpenye szakadt el.

Az is lehet, hogy a szezonjának is vége, az orvosok a napokban döntik el, hogy meg kell-e műteni a kosarast. Ha műtik, az idén már biztosan nem játszhat.

Kobe akkor sérült meg, amikor csütörtökön a Pelicans ellen zsákolt egyet, de a jobb vállával már az előszezonban is voltak problémák. A történtek miatt valószínűleg az All Star-meccsen sem léphet pályára. 

Bryant már tavaly is keveset játszott Achilles-sérülése miatt, az idén nem kellett sokat kihagynia, meg is előzte Michael Jordant pontokban az NBA-örökranglistán.

Curry végzett az All Star-szavazás élén

Az oaklandiak kosarasára 1 513 324 szavazat érkezett az NBA honlapján. A második helyen a sokáig vezető LeBron James (Cleveland Cavaliers) végzett 1 470 483 vokssal. Az All Star-gálára hagyományosan a szurkolók választják ki a kezdőötösöket: Curry mellett nyugaton Blake Griffin (Los Angeles Clippers), Marc Gasol (Memphis Grizzlies), Anthony Davis (New Orleans Pelicans) és Kobe Bryant (Los Angeles Lakers) került be. Keleten James mellett Carmelo Anthony (New York Knicks), Kyle Lowry (Toronto Raptors), John Wall (Washington Wizards) és Pau Gasol (Chicago Bulls) lesz ott a kezdőcsapatban. A nyugati csapatot a Golden State vezetőedzője, Steve Kerr, míg a keletit az Atlanta Hawks mestere, Mike Budenholzer irányítja majd.

Az éjszakai meccseken történt

Elég érdekesen ért véget a Portland Trail Blazers-Boston Celtic-meccs az NBA-ben péntek hajnalban, meglepetésre a vendég bostoniak tudtak nyerni. 

Pedig néhány másodperccel a vége előtt úgy nézett ki, hogy kétpontos hátrányban elszúrják az utolsó támadásukat, mert Jared Sullinger elvesztette a labdát. A Celtics-kosaras viszont a labda után vetődött, a földön csúszva megszerezte, aztán gyorsan Evan Turnerhez passzolt, aki remek hármasával eldöntötte a meccset a bostoniak javára, 90-89-re nyertek. 

A címvédő San Antonio Spurs meglepően sima vereséget szenvedett a Chicago Bulls vendégeként, huszonhárom ponttal kaptak ki, a Los Angeles Clippers pedig agyonverte a Brooklyn Netset.

Eredmények:

Chicago Bulls-San Antonio Spurs 104-81

Milwaukee Bucks-Utah Jazz 99-101

Portland Trail Blazers-Boston Celtics 89-90

Los Angeles Clippers-Brooklyn Nets 123-84