Magic óta nem varázsoltak így az NBA-ben

2015.01.28. 08:45

Már réges-rég nem arról szól csak a Golden State Warriors támadójátéka, hogy Steph Curry és Klay Thompson őrült módjára szórja a triplákat, aztán jutnak, ameddig jutnak. Bár kedd este kikaptak hosszabbításban a Chicago Bullstól, mégis öröm volt nézni, amit a Warriorsnál Steph Curry csinált.

Már az első negyedben bemutatott egy parádés asszisztot Harrison Barnesnak. Lazán, félpályáról tette fel alley-oopra olyan természetességgel, mintha két méterre adna egy sima labdát a társának.

A kosárral 23-16-ra ment el a Warriors a negyedben, az igazi varázslat viszont az utolsó negyedben jött, szintén egy villámgyorsan végigvitt támadás után. Curry ekkor is előkészítő volt, de az, ahogy befűzte a palánk előtt Joakim Noah-t, azt nem szabad sima asszisztra leegyszerűsíteni, hiszen szegény Bulls-kosaras azt sem tudta, mi történik körülötte, és hogy került végül a labda David Lee-hez.

A gólpassz a legendás Lakers-játékost, Magic Johnsont idézte, ő kergette az őrületbe rendszeresen az ellenfeleit a lehető legváratlanabb megoldásokból születő asszisztokkal. A Golden State ezzel a kosárral bő tíz perccel a vége előtt 88-79-re vezetett, de végül hosszabbítás után 113-111-re kikaptak, így megszakadt a 19 meccs óta tartó hazai győzelmi sorozatuk.

A keddi eredmények

Indiana Pacers - Toronto Raptors 91-104

Miami Heat - Milwaukee Bucks 102-109

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 95-103

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 90-109

Los Angeles Lakers - Washington Wizards 92-98

Golden State Warriors - Chicago Bulls 111-113, hosszabbítás után