Hangáék legyőzték Lórántékat az olasz bajnokságban

2015.02.09. 09:31

Hanga Ádám csapata, az Avellino idegenben legyőzte a Lóránt Péterrel felálló Pesarót vasárnap az olasz kosárlabda-bajnokság 18. fordulójában.

A nemrég az All Star-gálán is szerepelt Hanga nyolc pontot és hat lepattanót gyűjtött a 77-62-re megnyert meccsen, Lóránt ugyancsak 28 perc alatt 5 pontig és 9 lepattanóig jutott.

„Megszakítottuk az öt meccse tartó nyeretlenségünket. Szívós ellenfelek voltak Petiék, ám a harmadik negyedben egy 27-0-ás rohammal megtörtük őket. Vírusos gyomorrontással bajlódok napok óta, de ennyi blokkot nem osztottam ki még itt Olaszországban" – nyilatkozta az MTI-nek Hanga, hozzátéve: dolgoznak tovább, hogy odaérjenek a rájátszásba.

A szintén válogatott Lóránt is – aki januárban írt alá a Pesaróhoz – az egyoldalúra sikeredett harmadik negyedet emelte ki:

„A szünetig mi kontrolláltuk a játékot, de a harmadik negyedben átrohantak rajtunk, és onnét már nem tudtunk visszajönni. Támadásban két passz után mindenki dobott, így nem lehet sikert elérni. Jó helyzeteim voltak, de nem dobtam jól" - mondta Lóránt.