LeBron arcon törölte gyűlölt ellenfelét

2015.02.13. 08:46

Derrick Rose-nak nagy meccse volt péntek hajnalban a Chicago Bullsban, hazai pályán harminc pontot dobott a mostanában nagy formában kosarazó clevelandiek ellen, ráadásul ilyen megmozdulásokkal kábított.

A szezonrekordja harminckét pont volt, ez ugyan nem jött össze, de 113-98-cal viszonylag simán verték LeBronékat. Nem csak Rose-t érdemes kiemelni, mert zsinórban tizennegyedik meccsén szerzett dupla duplát Pau Gasol a Bullsban. Most 18 pontnál és 10 lepattanónál állt meg, és mindössze egy meccsre van attól, hogy beállítsa Michael Jordan rekordját a klubnál, az NBA-legendának a 88/89-es szezonban tizenöt egymást követő meccsen sikerült ez. 

Szándékos volt LeBron megmozdulása?

Sokat beszéltek a meccs után arról is, hogy LeBron James szándékosan mosott be a bullsos Joakim Noah-nak, akivel korábban már voltak konfliktusai. Mondhatni utálják egymást, korábban már a pályán is balhéztak össze

Most annyi történt, hogy egy lepattanót szerzett meg a chicagói, LeBron is ment volna a labdáért, ám elkésett, és a labda helyett Noah arcába tenyerelt bele, nem is nagyon kért bocsánatot. 

A Bulls-kosaras elterült a földön, de különösebb következménye nem lett a dolognak. James amúgy harmincegy pontot dobott a Cavsben, de nyolcszor eladta a labdát, és a clevelandiek védekezésében ismét akadtak gondok. 

Eredmény:

Chicago Bulls-Cleveland Cavaliers 113-98