Mint a Space Jamben: egy 19 éves az NBA zsákolókirálya

2015.02.15. 12:25

Vasárnap hajnalban rendezték meg az NBA All Star-hétvége leglátványosabb eseményét, a zsákolóversenyt, amit a tizenkilenc éves Zach LaVine nyert, ő lett a második legfiatalabb győztes.

A Minnesota Timberwolves újonca nagyon Space Jam-hangulatot akart csinálni, már eleve a film zenéjével vezették fel a bemutatóját, és tune squad-os Jordan-mezt viselt. Hatalmas ugrás után a lába között húzta át a labdát, mielőtt bezsákolta, meg is kapta a maximálisan adható ötven pontot.  

De nemcsak az első zsákolását látták tökéletesnek a pomtozóbírok, a másodikra is ötven pontot adtak neki, itt a labdát a háta mögül húzta be, talán ez még látványosabb is volt. Aztán jött még kettő, amiket segítséggel mutatott be, az elsőre csupa kilencest kapott, a másodikra pedig negyvenkilenc pontot - az alábbi videón sorban meg is lehet nézni az összeset. 

Lavine végül Victor Oladipót előzte meg, és a gálák történetében mindössze egyetlen kosaras volt, aki nála is fiatalabban lett a legjobb zsákoló, nem más, mint a tizennyolc éves Kobe Bryant. Az első körben amúgy Oladipo kétkezes, brutális zsákolása is a maximális pontot kapta, teljesen jogosan. 

A kilencvennégy ponttal záró Lavine azt mesélte a győzelem után, hogy úgy jött ki, rögtön ötvenpontos zsákolást akar bemutatni kezdésnek, ez össze is jött. A tavalyi botrányosan gyengére sikerült, és sokat kritizált zsákolóverseny után az idei végre visszahozott valamit a régi hangulatból.