Kaphatóak a bérletek a női kosár-Eb-re

2015.02.19. 19:03

Összeállt Stefan Svitek szövetségi kapitány stábja a júniusi, magyar-román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokságra, melynek döntője előtt All Star-gálára kerül sor Budapesten.

    A válogatottnál a két segédedző a zalaegerszegi Gáll Tamás és a pécsi Imreh Ajtony, a csapatvezető Béres Tímea, jelentette az MTI.

Az Eb arca a szintén sokszoros válogatott - és három napja szült - Iványi Dalma, a szervezőbizottság elnöke pedig az európai szövetség (FIBA Europe) vezetőségében is dolgozó Bodrogváry Iván. A klubok közti összefogást jelzi, hogy az erőnléti edzőt Sopron, a gyúrót Győr, a technikai vezetőt pedig a DVTK adja.

A szövetség első embere hangsúlyozta, hogy a 16 tagú magyar keretben négy fiatal játékos mellett valamennyi légiós szerepel, köztük a Krakkót erősítő, honosított Quigley Allie is.

Pénteken indul a jegyértékesítés az Eb-re, a magyarok csoportmeccseinek otthont adó soproni csarnokba csak ötnapos bérleteket hoznak forgalomba. A döntőre a foglalt Papp László Sportaréna helyett a Syma Csarnokban kerül majd sor Budapesten.

"Várhatóan sok telt házas mérkőzésünk lesz, nagy az érdeklődés, a svédek nemrég jelezték, hogy 500 szurkolójuk készül Sopronba" - mondta Bodrogváry Iván, hozzátéve: ha a magyarok továbbjutnak a középdöntőbe, akkor a győri Audi Arénában lépnek pályára.

A budapesti finálé előtt a FIBA Europe egy jótékony célú All Star-gálát szervez a Syma Csarnokba, melyre olyan hírességet várnak, mint a litván Arvydas Sabonis. A meccs bevételét a győri csapat 2013-as buszbalesetében a lábát elvesztő szerb Natasa Kovacevic kapja meg, aki speciális protézissel száll majd be a játékba.
    A magyar-román közös rendezésű Eb június 11-én kezdődik Sopronban, Szombathelyen, Aradon és Temesváron. A középdöntőbe jutáshoz a nemzeti együttesnek az ötös csoportból az első háromban kell végeznie, az ellenfelek a litvánok, a szlovákok, a svédek és a címvédő spanyolok lesznek a D csoportban.  • Hírek
  • Hírek