Névtelen bullsos lopta el a show-t, triplájára felrobbant a stadion

2015.03.06. 10:31

Russell Westbrook nagyjából ott folytatta csütörtök este az NBA-ben, ahol előtte abbahagyta, azzal a különbséggel, hogy megszakadt a tripla-duplás sorozata, de 43 pontot így is összehozott.

Megint ő vitte a hátán az Oklahoma City Thundert, a Chicago Bulls viszont elsősorban a cseréire hagyatkozott, miután a kezdőből JoaNoah, Tony Snell és Aaron Brooks együtt csak 14 pontig jutott.

Az egyik legértékésebb csere az az E'Twaun Moore volt, aki a 19 pontjából 13-at a negyedik negyedben dobott, köztük a győzelmet érő triplát másodpercekkel a vége előtt. Merthogy a Bullsnak már csak 4,9 másodperce volt arra, hogy valahogy megfordítsa a meccset 105-104-ről. Eredetileg az a Pau Gasol dobott volna, aki a palánk alatt kapta a labdát, de amikor hárman léptek be rá – köztük Russell Westbrook is, aki üresen hagyta Moore-t –, tudta, hogy kifelé kell passzolnia, hogy megjátsszák a hárompontost, és be is jött.

Moore győztes triplája

A Bulls a végén még dobhatott egy büntetőt, így 108-105-re nyertek, míg a másik csütörtöki mérkőzésen a Portland Trail Blazers annak ellenére nyert simán, 94-75-re a Dallas Maverick ellen, hogy a meccs közben kidőlt – a teljes szezonra – Wesley Matthews, aki egy rossz lépésnél elszakította az Achilles-szalagját.

Matthews szalagszakadása