Zsolt
2 °C
18 °C

Szezoncsúcs az NBA-ben: Irving mindent bedobott

2015.03.13. 09:03

A Cleveland Cavaliers hosszabbítás után verte meg a címvédő San Antonio Spurst az NBA péntek hajnali meccsén, de hosszabbítás és győzelem sem lett volna, ha a clevelandieknél nincs az óriási napot kifogó Kyrie Irving.

Az utolsó negyedben 110-107-re vezetett a Spurs, és már csak három másodperce maradt a Cavsnek az egyenlítésre. Irvinghez került a labda, egy dudaszós triplával meg is csinálta, jöhetett a hosszabbítást, a végén 128-125-re nyertek. 

Irving ötvenhét ponttal zárta a mérkőzést, a szezonban még senki nem dobott ennyit egy mérkőzésen, de a Clevelandnél is megdöntötte a klubrekordot, amit eddig LeBron James tartott ötvenhat ponttal. 

Egészen félelmetes statisztikával hozta le a mérkőzést, ugyanis hét rádobásból mind a hét hárompontos kísérlete bement, tíz büntetőjéből az összeset bedobta, 62,5 százalékos hatékonysággal dobott mezőnyből.

James harmincegy ponttal zárta a meccset, de ő is Irvingről beszélt a győzelem után, "Ez a srác különleges, eddig is tudtuk, láttuk. Elképesztő teljesítményt nyújtott" - mondta LeBron. 

Irving attól azért messze járt, hogy NBA-csúcsot döntsön, hiszen a rekordot Wilt Chamberlain őrzi 1962-ből száz ponttal, Kobe Bryant 2006-ban nyolcvankettőt dobott a Lakersben, Michael Jordannek hatvankilenc volt élete legjobbja, pont a Cavaliers ellen. 

Eredmények:

Indiana Pacers-Milwaukee Bucks 109-103 - hosszabbítás után

Washington Wizards-Memphis Grizzlies 107-87       

Utah Jazz-Houston Rockets 109-91       

San Antonio Spurs-Cleveland Cavaliers 125-128 - hosszabbítás után 

Los Angeles Lakers-New York Knicks 94-101