I'm back – ennyi volt a sport legfontosabb sajtóközleménye

2015.03.19. 12:12 Módosítva: 2015.04.30. 15:21

„I'm back" (Visszatértem) – csak ennyi szerepelt azon a faxon, amelyen Michael Jordan húsz évvel ezelőtt bejelentette, hogy két év kihagyás után újra játszani fog a Chicago Bullsban.

A rövid üzenetnél nem kellett hatásosabb, Jordan ügynöke, David Falk azonban elárulta, hogy nem született meg túl egyszerűen.

Jordan 1993-ban vonult először vissza, de két év nem túl sikeres baseballozgatás után ráébredt, hogy neki mégis inkább a kosárlabdapályán van a helye. Falk ezt egy szép közleményben akarta megfogalmazni, de nem találta a megfelelő szavakat.

A kosaras oldotta meg a kérdés, ő javasolta, hogy minden sallang nélkül ennyi legyen a szöveg:

I'm back

„Úgy érezte, nincs szükség semmiféle magyarázatra vagy bizonygatásra. Addig azt hittem, hogy egészen jó író vagyok, már csomó dolgot írtam, de azt mondta: «Hadd csináljam én». Leült az asztalhoz, pár percig gondolkodott, aztán leírta: I'm back. Azt mondta: «OK, ennyi az egész.» Klasszikus Michael Jordan volt. Elegáns és egyszerű, jól kommunikálta, mit érez, mindent elmondott. Olyan volt, mint Arnold Schwarzenegger a Termintároban: I'll be back. (Még visszajövök). Néha nem kell prózainak lenne, hogy elegáns és kifejező legyél. Az ő két szava mindent elmondott" – emlékezett vissza Falk.

Jordan március 19-én már az Indiana

Pacers ellen játszott, nem játszott zseniálisan, 28 dobásából csak hét ment be, de ez senkit sem érdekelt. Telt ház volt. Még a bírók is úgy tűntek, hogy belefeledkeztek a játékba, és minden mozdulatot sokkal hangosabb szurkolás követett. Mindenkinek energiát adott a meccsen. Biztos vagyok benne, hogy több sört és perecet eladtak, és újra árulni kezdték a Jordan-mezeket" – mondta egykori csapattársa, Luc Longley.