Óvás miatt újrajátsszák a Győr-PINKK negyeddöntő első meccsét

2015.03.20. 15:47

Újra kell játszani a CMB Cargo UNI Győr és a PINKK Pécs negyeddöntős párharc első mérkőzését a női kosárlabda NB I-ben, miután a magyar szövetség (MKOSZ) versenyirodája helyt adott a pécsiek óvásának - értesült a Dunántúli Napló.

A bama.hu pénteki híre szerint Halmos Péter, a versenyiroda elnöke azt mondta, a szerdai helyett játszandó találkozó új időpontját még egyeztetniük kell a felekkel.

Az MTI cikke szerint a PINKK vezetősége azért óvta meg az összecsapást, mert szerintük a bírók hibásan döntöttek úgy, hogy korlátozzák, mennyi külföldi kosárlabdázó léphet pályára a pécsi csapatban. A PINKK álláspontja szerint az úgynevezett háromlégiós szabályt csak az alapszakaszban lehet alkalmazni, azaz a bíróknak hagyniuk kellett volna négy légiós szerepeltetését.

A szerdai meccs a Győr sikerével zárult. A párharc eredetileg második, most azonban elsővé váló találkozóját szombaton rendezik Komlón

A Győr-PINKK pénteken már a második újrajátszásra rendelt meccs, korábban a férfi NB I.-es Marso Nyíregyháza KK-MAFC meccse kapcsán döntöttek így, ott áramszünet miatt.