Stojan Ivkovic nem hosszabbítja meg kecskeméti szerződését

2015.03.26. 13:00

Stojan Ivkovic, a Kercskemét férfi kosárlabdacsapatának szakmai igazgatója nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését. A KTE-Duna Aszfalt csütörtöki sajtótájékoztatóján a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is betöltő szakember jelezte, hogy a jövőben a magyar kosárlabda nemzetközi szereplését kívánja segíteni. Ivkovic azt is elárulta, hogy szeretne előrelépni és sokan megkeresték, de további sorsáról akkor tud többet mondani, ha majd a tárgyalások véget értek, írja az MTI.

„Hat éve vagyok Kecskeméten, s a nehézségek ellenére csodálatos sikereket értünk el együtt” - mondta Ivkovic, hozzátéve, hogy szerinte amikor egy vezető nem tud többet tenni klubja érdekében, akkor fel kell állnia, át kell adni a helyet másnak.

Ivkovic jelezte, a bajnokságból hátralévő idősszakban azon lesz, hogy a kecskeméti csapat a lehető legjobban szerepeljen, és kitért arra is, hogy a csapatnak hat játékossal van a jövő szezonra is szerződése, tehát lehet kikre építeni.

Stojan Ivkovic 2009-ben lett Kecskeméten szakmai igazgató. Tevékenysége alatt az együttes többek között megnyerte a NB I B osztályát, a Magyar Kupában egy harmadik és egy második helyet ért el. A jelenlegi bajnokságban az alapszakaszban a második helyen végzett az együttes és a rájátszásban is a második helyen áll. Szombaton a Paks elleni mérkőzésen Ivkovic 275. alkalommal ül majd a kecskeméti kispadon.