Az NBA legújabb játéka: zsák, zsák, blokk

2015.03.31. 08:30

Nagyon egymásra talált hétfő este Andrew Wiggins és Rudy Gobert a Minnesota Timberwolves és a Utah Jazz meccsén, ami addig fajult, hogy majdhogynem saját játékot találtak ki egymás és önmaguk szórakoztatására.

Az egészet a nyáron a LeBron James mellől elcserélt újonc, Wiggins kezdte még az első félidő legelején, amikor a nála nagyjából 14 centivel magasabb francia mellett nagyon húzta be a labdát a gyűrűbe egy betörés után.

A második negyedben emelte a tétet az újonc, ha lehet, még durvább egykezessel tört át a Jazz centerén.

Ettől a kanadai vérszemet kapott, de harmadszor már nem tudta átverni Gobert-t, aki akkorát blokkolt a Timberwolves-játékoson, hogy az óriási hanyatt eséssel nyekkent, majd Gobert még be is állt kicsit fölé, hogy megmutassa, mihez tartsa magát Wiggins a meccs végéig.

Gobert az este blokkjával

Wiggins végül 17 pontig jutott, amivel csapata második legeredményesebb játékosa volt, de a Jazzt így sem tudták megállítani, a Utah 104-84-re nyert meglehetősen simán.

Furcsaság volt a Memphis Grizzlies-Sacramento Kings-meccsen is, ahol Marc Gasolból előtört Hulk Hogan és az első negyed közepén, teljesen érthetetlen módon nekiállt széttépni a mezét, ahogy a legendás pankrátor szokta. Ha a győzelemhez merített erőt ezzel, bejött, mert 97-83-ra nyertek, de Gasol csak 8 pontot dobott.

GasolMania volt a Grizz meccsén

    Eredmények:

Charlotte Hornets-Boston Celtics 104-116      

Philadelphia 76ers-Los Angeles Lakers 111-113 - hosszabbítás után 

Atlanta Hawks-Milwaukee Bucks 101-88       

Toronto Raptors-Houston Rockets 99-96       

Memphis Grizzlies-Sacramento Kings 97-83       

Minnesota Tiberwolves-Utah Jazz 84-104      

Portland TrailBlazers-Phoenix Suns 109-86